Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Open source > HandBrake - video konverter  

Open source: HandBrake - video konverter

Title

HandBrake - video konverter 

Body

HandBrake je besplatan video konverter, pomoću kojeg možete da prekonvertujete video snimak skoro pa bilo kog formata u neki od ponuđenih modernih, široko rasprostranjenih video kodeka. Program je open source što znači da je u potpunosti besplatan za kućnu kao i za poslovnu upotrebu.HandBrake kao ulazni fajl podržava skoro sve poznatije video formate, kao i DVD i BluRay diskove koji ne sadrže nikakvu zaštitu od kopiranja. Kao izlazni fajl, program daje .MP4(.M4V) ili .MKV video fajl, a za kopresiju koristi video kodeke: H.264(x264), MPEG-4 i MPEG-2 (libav), i Theora(libtheora). Za enkodovanje zvuka, program koristi kodeke: AAC, CoreAudio AAC/HE-AAC (Isključivo OS X), MP3, Flac, AC3, ili Vorbis. Za završnu obradu zvuka, tu su: AC-3, DTS, DTS-HD, AAC i MP3 kodek. HandBrake je idealan za rad sa full HD materijalom(1920×1080).

Ako prebacite snimljeni materijal iz svoje digitalne kamere u računar i izmontirate ga, u većini slučajeva, dobijeni fajl će biti preveliki za upload na YouTube. Idelan način da smanjite takav fajl bez gubitka kvaliteta, je da ga konvertujete pomoću HandBrake-a.

Interfejs programa je veoma jednostavan, sa ne previše podešavanja. Lako ćete se snaći. Ako vam zatreba pomoć ili ne možete da se snađete oko nečega, tu je HandBrake online Help i HandBrake najčešće postavljena pitanja.

Sve u svemu, HandBrake je jedan sjajan, a pritom i potpuno besplatan video konverter. Bilo da ste početnik u video montaži ili profesionalac koji traži jednostavan, ali moćan video konverter, HandBrake ima našu toplu preporuku, probajte ga. Sistemska zahtjevnost: Windows XP/Vista/Windows 7 32-bit i 64-bit

Zvaničan sajt za HandBrake program je http://www.handbrake.fr/.

Uputstvo za instalaciju možete preuzeti ovdje.

Expires

 
Attachments
Created at 1.7.2016 14:59  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 5.7.2016 11:05  by PORTAL\Administrator