Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Open source > Audacity - besplatan audio editor  

Open source: Audacity - besplatan audio editor

Title

Audacity - besplatan audio editor 

Body

Audacity besplatan audio editor i predstavlja jedan od boljih programa te namjene.Editor otvorenog koda (open-source), čistog interfejsa, odličnih mogućnosti i sa podrškom za multi platformu.


Program je veoma bogat alatima a ujedno i fleskibilan dok su toolbar i radni prostor ne pretrpani, što je postignuto tako što su većina funkcija kao što su efekti, editovanje i upravljanje projektom (project management) stavljeni u padajuće menije.

Neki od podržanih audio fajlova su WAV i AIFF kao i OGG i MP3. Skup osnovnih opcija kao što su “reverb”, “delay” i kompresovanje su takođe podržane. Ako želite da proširite mogućnosti, tu je podrška za “plugin” -ove kao što su VST (Virtual Studio Technology), LAPSDA (Linux Audio Developers Simple Plugin Architecture) i “Nyquist” plugin. Još jedna od opcija koja zapada za oko je i “Beat Analyzer” koja pomaže u određivanju bitova (Beats) po minutu neke fraze. Performanse ovog alata su veoma zadovoljavajuće čak i pri operacijama koje zahtijevaju dosta procesorske snage kao što su izvoženje MP3 fajlova i dodavanje kompleksnih efekata. Ovaj editor može da snima i reprodukuje zvuk, da uvozi i izvozi WAV, AIFF, MP3 i OGG fajlove. Obrađuje zvuk upotrebom cut, copy i paste opcija, miksovanjem kanala i numera kao i dodavanjem efekata. U program je ugrađen “amplitude-envelope” editor, podesiv spektogram i analizator frekvencija. Neki od ugrađenih efekata su bass boost, wah wah, i noise removal. Čak iako ne nudi napredne efekte i opcije, upotrebna vrednost ovog programa je veoma velika, pogotovo kada se uzme u obzir njegova cijena – BESPLATAN JE! Ako tražite dobar, a besplatan audio editor, probajte Audacity, osvojiće vas svojom funkcionalnošću. Sistemska zahtjevnost: Windows 98/Me/2000/XP/Vista/Win 7/NT

Zvaničan sajt za Audacity program je http://www.audacityteam.org/.

Uputstvo za instalaciju možete preuzeti ovdje.

Expires

 
Attachments
Created at 1.7.2016 15:25  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 5.7.2016 11:05  by PORTAL\Administrator