Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Open source > Mozilla Firefox - program sa kojim pregledate Internet  

Open source: Mozilla Firefox - program sa kojim pregledate Internet

Title

Mozilla Firefox - program sa kojim pregledate Internet  

Body

Mozilla Firefox - program sa kojim pregledate Internet (otvarate sajtove, slike, video klipove i sve ostalo na Internetu).



Firefox web browser je najbrži, najsigurniji i najprilagodljiviji način da pregledate Internet. Razvija ga Mozilla fondacija i distribuira se kao open source program, u potpunosti besplatan za kućnu i poslovnu upotrebu. Dodatke i proširenja za Firefox razvijaju open source programeri širom svijeta.

Neke od najvažnijih mogućnosti Firefox-a su: Otvaranje više stranica u tabovima, a ne u novom browser prozoru Sigurnost – upozorava korisnike kada pristupaju opasnim sadržajima, mnogo je manje podložan virusima i drugim štetnim programima Automatsko blokiranje popup prozora Skoro neograničene mogućnosti za prilagođavanje potrebama korisnika zahvaljući ogromnom broju dodataka (ekstenzija) koje razvija open source programerska zajednica širom svijeta Stabilnost – mnoge web stranice koje nikako niste mogli da otvorite u Internet Explorer-u u Firefox-u će raditi bez problema Stalno ispravljanje nedostatka, konstantno poboljšanje na svim poljima i automatsko updejtovanje na najnoviju verziju

Na kraju da rezimiramo priču, Firefox trenutno upotrebljava 21.34% korisnika Interneta, što ga čini drugim najpopularnijim web browserom na svijetu. Jedini razlog dominacije IE-a je što dolazi zajedno sa Windows-om koji pokreće najveći broj računara u svijetu. Dakle ne gubite više vrijeme, preuzmite Firefox i počnite da surfujete Internetom na sigurniji, brži i prije svega prijatniji način.

Zvaničan sajt za Mozilla Firefox program je http://www.mozilla.org/sr/firefox/new/.

Uputstvo za instalaciju možete preuzeti ovdje.

Expires

 
Attachments
Created at 5.7.2016 11:04  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 5.7.2016 11:04  by PORTAL\Administrator