Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Open source > Microsoftove priče sa ilustracijama  

Open source: Microsoftove priče sa ilustracijama

Title

Microsoftove priče sa ilustracijama 

Body

Kompanija Microsoft je djeci i mladima bezbjednost informacija pokušala da približi kroz priču sa ilustracijama. Pored obrazovnih sadržaja o bezbjednosti informacija ove priče sadrže zadatke i preporuke za djecu.

Đaci mogu pregledati priču pojedinačno, u malim grupama ili svi zajedno, uz nadzor nastavnika. Priče su namijenjene različitim uzrastima, ali mogu se koristiti i prema nivou znanja đaka.


Priče za uzrast od 7 do 12 godina


Beskonačna šuma je priča o devetogodišnjem Nikoli koji uči kako se koristi računar i e-pošta. Priča čitaocu objašnjava šta je Internet i šta se na njemu može raditi. U isto vrijeme se uči da na Internetu ima i loših stvari od kojih se treba zaštititi.

Anini novi prijatelji je nastavak priče „Beskonačna šuma“. Glavni lik je Ana, Nikolina rođaka. Priča se bavi javnom prirodom Interneta, ponašanjem na Internetu, objavljivanjem slika i autorskim pravima.


Priče za uzrast od 13 do 16 godina


Priča Putovanje u Rim počinje kada Ema, član dramske sekcije, prilikom ćaskanja dobije scenario od nepoznatog korisnika. Priča se bavi autorskim pravima, zaštitom računara i značenjem lozinki.

Peripetije na mreži sačinjavaju kratke priče koje za teme imaju prikladnost informacija na Internetu, odgovornost po pitanju objavljivanja fotografija i teksta, komunikaciju na Internetu i peer-to-peer mreže na Internetu.

Da biste mogli da pogledate ove priče, potreban vam je Flash dodatak. Ukoliko ga nemate, kliknite ovdje.

Expires

 
Attachments
Created at 5.7.2017 11:18  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 5.7.2017 11:18  by PORTAL\Administrator