Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Open source > VLC media player - program za reprodukciju audio i video sadržaja  

Open source: VLC media player - program za reprodukciju audio i video sadržaja

Title

VLC media player - program za reprodukciju audio i video sadržaja 

Body

VLC Media Player je besplatan open source multimedijalni plejer za puštanje različitih audio i video formata, uključujući MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, MP3 i OGG, kao i za DVD, VCD i razne streaming protokole. Takođe se može koristiti kao server za unicast ili multicast strimove u IPv4 ili IPv6 na mrežama sa visokim protokom.Interfejs programa je krajnje jednostavno dizajniran i nećete imati nikakvih problema da se na njega naviknete i da sa lakoćom koristite plejer. VLC u sebi već ima sve potrebne kodeke, tako da nema potrebe za instaliranjem dodatnih. Pored puštanja svih mogućih audio i video formata, jako bitna mogućnost VLC-a je da bez problema izlazi na kraj sa bilo kojim streaming-om, a ima i opciju da taj stream snimate u live režimu. Dakle, možete da uživate u gledanju utakmice svog omiljenog tima preko streaming-a, a da to sve u isto vrijeme i snimite, pa kasnije opet da pogledate najbolje detalje.

VLC ima punu podršku za subtitlove, tako da možete bez problema gledati DivX, DVD ili bili koji drugi video sa prevodom.

Sve u svemu, ovo je jedan fantastičan, a besplatan media plejer, pomoću koga možete gledati filmove, slušati muziku ili pratiti bilo šta preko streaming-a. Odličan je i za one koji slabije barataju računarima jer ima u sebi sve kodeke i ne morate ništa da podešavate, samo instalirate VLC i spremni ste da pustite bilo koji audio ili video sadržaj. VLC ima našu toplu preporuku, probajte ga.

Zvaničan sajt za VLC media player je http://www.videolan.org/vlc/.

Uputstvo za instalaciju možete preuzeti ovdje.

Expires

 
Attachments
Created at 28.6.2016 13:02  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 5.7.2016 11:09  by PORTAL\Administrator